Cadeau-ideeën en inspiratie voor échte tuinliefhebbers

  |   Leestijd: 5 min.   |   Categorie: algemeen

Bent u op zoek naar een leuk en uniek cadeau voor een echte tuinliefhebber? Of misschien voor iemand die net verhuisd is en sinds kort over een tuin beschikt? In dit artikel geven we u 15 ideeën voor tuincadeaus waar de ontvanger lang van zal genieten.

1: Tuincadeaubon

Misschien een klein beetje afgezaagd, maar met met een tuincadeaubon zit u eigenlijk altijd goed. Hiermee kan de ontvanger namelijk zelf halen wat hij of zij echt nodig heeft. Of iets wat precies zijn of haar smaak is. Er zijn verschillende tuincadeaubonnen, zoals Huis en Tuin cadeau.

2: Zadenpakket

Geef een zadenpakket cadeau. Bijvoorbeeld groente- of kruidenzaden. Ook leuk: bloemzaden van verschillende bloemen die samen een mooi boeket vormen.

3: Kruidenkit

Wist u dat eigen kruiden kweken helemaal niet moeilijk is. Zeker niet als u een leuke kruidenkit cadeau geeft waar alle benodigdheden al in zitten!

4: Fruitboompje

Wilt u een cadeau geven waar de ontvanger echt jarenlang van kan genieten? Geef dan een fruitboompje cadeau. Bijvoorbeeld een appel-, peer- of perzikboom. Mooie bloemen in het voorjaar en later heerlijk fruit.

5: Bonsai kweekset

Een speciaal cadeau voor iemand die echt van planten houdt: een bonsai kweekset. Zo’n set is ook voor beginners geschikt, maar er is wel flink wat geduld nodig.

6: Plantenbak of plantenpot

Een mooie plantenbak of plantenpot doet het natuurlijk altijd goed als cadeau. Bijvoorbeeld voor op het terras of voor bij de voordeur. Houd de tuinstijl van de ontvanger in gedachten bij uw keuze. En vul de bak of pot meteen met wat mooie planten of bloemen.

7: Gieter

Een origineel cadeau voor de tuinliefhebber waar niet snel aan gedacht wordt: een gieter. Ga voor een wat luxere gieter met een stijlvol ontwerp. Ook leuk: geef een set van een gieter en plantenspuit die bij elkaar passen.

8: Tuinhandschoenen

Tuinhandschoenen zijn onmisbaar voor iedere tuinliefhebber. Ga voor handschoenen van een ademend materiaal. Die zitten een stuk comfortabeler.

9: Tuingereedschap

Goed tuingereedschap maakt het werk in de tuin een stuk makkelijker. Denk bijvoorbeeld aan een tuinschaar, bloemenschaar, schepje of hark van goede kwaliteit. U kunt natuurlijk ook voor een set tuingereedschap kiezen.

10: Vogelhuisje

Een cadeau waarmee je de tuinliefhebber én vogels blij maakt: een vogelhuisje. Het biedt de vogels een fijn veilig plekje en de ontvanger van het cadeau kan gezellig naar de vogeltjes kijken die af en aan vliegen.

11: Vogelvoerstation

Ook een vogelvoerstation is een leuk cadeau. Op het voer komen allerlei verschillende vogels af, wat ook weer veel kijkplezier oplevert. Bovendien kunnen vogels deze hulp goed gebruiken als voedsel schaars is in de koude maanden.

12: Insectenhotel

Een insectenhotel is een milieuvriendelijk cadeau. Het biedt onderdak aan nuttige insecten. Bijvoorbeeld bijen, lieveheersbeestjes en vlinders, die allemaal bijdragen aan een gezonde tuin. En dit cadeau is natuurlijk ook goed voor de lokale biodiversiteit.

13: Tuinverlichting

Mooie tuinverlichting geeft de tuin een gezellige sfeer. Ideaal voor avondjes buiten met vrienden of familie. Voor een cadeau kunt u het beste kiezen voor lampen op zonne-energie, waarbij geen ingewikkelde installatie nodig is.

14: Buitentapijt

Nog een cadeau voor een gezellige sfeer in de tuin: een buitentapijt. Dit geeft het terras een luxe en stijlvolle uitstraling. Houd bij het kiezen van het tapijt de stijl en smaak van de ontvanger in gedachten.

15: Boek over tuinieren

Een echte tuinliefhebber kunt u natuurlijk ook blij maken met een boek over tuinieren. Voor een beginner kunt u een algemeen tuinierboek kiezen. Heeft de ontvanger al veel ervaring in de tuin? Dan is een boek over een specifiek onderwerp, zoals bepaalde plantensoorten of composteren, veel interessanter. Dat biedt meer diepgang.

Nog meer tips? Op deze website vindt u nog meer inspiratie voor cadeaus voor in de tuin.

Cadeau ideeen voor tuinliefhebbers

© karandaev - depositphotos.com

Offertes aanvragen

Hulp nodig met een klus in uw tuin? Plaats uw klus en ontvang offertes van hoveniers bij u uit de buurt!

Offertes aanvragen

Ontvang elke maand tips voor uw tuin via onze nieuwsbrief

  • Verzorgingstips voor bomen en planten
  • Inspiratie voor uw tuin en terras
  • De belangrijkste tuinwerkzaamheden voor de komende maand
Offertes aanvragen