Anna Paulownaboom is een boom uit de Scrophulariaceae familie en het geslacht Paulownia en er staat 1 soort Anna Paulownaboom in onze plantengids.
De bloeitijd van een Anna Paulownaboom ligt in april en mei en de bloemen zijn lila van kleur.
De kleur van de bladeren is groen, deze boom is niet wintergroen en de volwassen hoogte is ongeveer 12 meter.
Gebruik de onderstaande links om snel door te gaan naar specifieke informatie op deze pagina:
Bij de opkweek van de Anna Paulownaboom is de snoei erop gericht om grote bladeren te produceren en een volle, bossige struik te vormen. Bereik dit door jaarlijks in het voorjaar de gehele struik terug te snoeien tot 10-15 centimeter boven de grond. Vries bij jonge bomen de takken sterk in. Om de boom uit te laten groeien tot een boomvorm, is het belangrijk om de zijtakken regelmatig terug te knippen om de hoofdstam de kans te geven om zich te ontwikkelen.
Het moment van snoeien hangt af van het doel dat u wilt bereiken. Als u wilt dat de boom mooie en grote bloemen produceert, is het het beste om deze in het vroege voorjaar te snoeien, zodra de nachtvorst voorbij is. Als u de groei van de boom wilt beperken, kunt u deze het beste in de zomer snoeien, na de bloei. Gebruik bij het snoeien van de Anna Paulownaboom scherpe en schone snoeischaren en zorg dat de boom geneest zonder littekens.
Anna Paulownabomen zijn grote en opvallende bomen die onderhoud nodig hebben om gezond en mooi te blijven. De belangrijkste zorg voor deze bomen is regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de boom genoeg water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Controleer ook regelmatig of de grond rond de boom vochtig genoeg is en geef extra water als dit nodig is.
Het wordt aangeraden om de Anna Paulownaboom te bemesten. Gebruik een organische meststof, voeg deze toe in het voorjaar. Deze meststof helpt om de boom gezond en sterk te houden en draagt ook bij aan een rijke bloei. Een laagje mulch of schors aanbrengen rond de stam kan helpen voor het beschermen van deze boom tijdens de winter.
Als u van plan bent om een Anna Paulownaboom te planten, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat de boom gezond en aantrekkelijk blijft.
De beste tijd om een Anna Paulownaboom te planten is in het vroege voorjaar, zodra het gevaar op vorst voorbij is. Zoek een plek in de tuin met voldoende zonlicht, maar ook enige beschutting tegen de wind. Deze bomen hebben ook veel ruimte nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat u genoeg afstand behoud tot andere bomen en struiken.
Als u klaar bent om de boom te planten, graaf dan een gat dat ongeveer twee keer zo breed is als de wortelbal van de boom. Plaats vervolgens de boom in het gat en vul het gat op met grond, zorg ervoor dat de wortelkluit op hetzelfde niveau zit als de omringende grond. Geef de boom vervolgens genoeg water en bedek de grond met organisch materiaal om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft. Als de boom goed is geworteld, begint deze te groeien en geniet u van de prachtige bloemen en bladeren.
Als u van plan bent om Anna Paulownabomen te vermeerderen, kunt u dit doen door middel van wortelstekken. Dit is een eenvoudige manier om nieuwe bomen te kweken uit de wortels van een bestaande moederplant.
Om te beginnen met het maken van wortelstekken, moet u in februari een aantal wortels uitgraven. Kies de stevige wortels en verdeel deze in stukken van ongeveer 10 centimeter. Leg de wortelstekken horizontaal in stekgrond en bedek ze met ongeveer 2 centimeter stekgrond. Maak de grond vochtig en plaats de stekken op een warme plaats met een temperatuur van ongeveer 18 graden. Na het uitlopen van de knoppen, kunt u de stekken verspenen richting het voorjaar buiten planten.
Geef de stekken regelmatig water en houd de grond vochtig totdat de stekken goed geworteld zijn. Plaats de stekken ook niet in direct zonlicht totdat ze goed zijn geworteld. Als de wortelstekken eenmaal goed zijn geworteld, kunnen ze worden verplant naar hun definitieve plek.
Anna Paulownabomen zijn in het algemeen gezonde bomen, maar ze kunnen toch ook last krijgen van ziekten en plagen. Een van de plagen van deze bomen zijn bladkevers. Bladkevers zijn insecten die zich voeden met de bladeren van de boom, wat leidt tot gaatjes in de bladeren en verminderde groei. Voorkom bladkevers door de boom gezond te houden door de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en water te geven. Maak gebruik van insecticiden om de kevers te bestrijden.
Een andere ziekte die Anna Paulownabomen kunnen krijgen, zijn littekens op de stam en takken van de boom. Deze littekens kunnen ontstaan door beschadiging van de boom door bijvoorbeeld takbreuk of snoeiwerkzaamheden. Voorkom littekens door de boom op de juiste manier te snoeien en te verzorgen.
Een gebrek aan voedingsstoffen kan ook leiden tot ziekte bij Anna Paulownabomen. Een tekort aan stikstof kan bijvoorbeeld leiden tot gele bladeren en verminderde groei. Voorkom een gebrek aan voedingsstoffen door de boom de juiste hoeveelheid meststoffen te geven en controleer de grond regelmatig op voedingsstoffen. Mocht er toch een tekort aan voedingsstoffen zijn, dan kunt u dit aanvullen met de juiste meststoffen.
Koop Anna Paulownaboom bij Tuinplant.nl. Klik op het logo hieronder om direct te bestellen:
Bekijk hieronder een overzicht van de verschillende soorten van de Anna Paulownaboom en klik op de namen voor meer informatie over een specifieke soort.